יום שני, 21 ביולי 2014

לך, גבר: לך אל חלומותיך, יחד עם חרדותיך.


                                                
לב טולסטוי כתב: "כל הזוגות המאושרים דומים, אבל כל זוג סובל - מתייסר באופן ייחודי..."
זה לא סוד שאת הזוגות המאושרים אנחנו פוגשים לאיטים רחוקות יחסית לאלה שסובלים. סובלים בשקט, רוב הזמן...
ומה שנוגע לגברים - המוכנות שלהם לפתוח את הנושא... בוא נגיד, ממש ממש לא גבוהה... זה משאיר אתכם ואת בת זוגכם במעגל ריחוק, תסכול וסבל...

אז למה הגברים מוכנים לסבול ולא לפנות ליעוץ זוגי?

יש המון סיבות.
להלן הסיבות העיקריות:

1. הפחד להיות "יוצא דופן". בראשם של אנשים רבים חיה דעה, שזוגיות טובה - זהו משהו שקורה "לבד", משהו שלא צריך ללמוד, שמספיק להסתכל על הדוגמא של ההורים (אותם ההורים שאתה מקטר עליהם, זוכר?) ש"כולם חיים ככה". אתם חושבים שאם הזוגיות שלכם לא זורמת כמו ש"אצל האחרים" (כאילו יש לכם דרך לדעת מה בדיוק קורה שם!) - זה סימן שמשהו לא בסדר אתכם. ואז אוי ואוי!!! ואז לפנות למומחה = להכיר ב"אני לא נורמלי וחלש".


אנו לא יודעים על זה שום דבר, אנו חיים באכזבה, בדידות, חולים, כואסים על בן\בת הזוג ומתרחקים מעצמנו – אך עדיין לא נכנעים! הגברים שלנו נפטרים מהתקפי לב וסרטן הערמונית, והנשים – מדימומים, דלקות כרוניות ודיכאון, אך לפחות אנו צודקים!!! נמשיך בדרכנו, ונאמין שהכל ייסתדר "בעצמו"

אילו מחשבות ורגשות מתעוררות אצלך כשאתה קורא את הטענות האלה?
2. חרדה מהאמת. הפחד לפגוש את האמת כמו שהיא, לראות את התמונה האמתית והכנה של הזוגיות (עצובה, ולפעמים מכוערת), לוותר על ה"סיפורים ואגדות" שהתנחמת בהם עד כה – ולעבור דרך סבל וכאב של ריפוי - הרבה פעמים משתק. אבל זאת הדרך היחידה להצלחה. רק אתה מחליט, האם להישאר שבוי בפחדיך או להנהיג את החיים שלך. אתה גבר.

"כרגע אני נורא עסוק בעבודה ופשוט אין לי לא כוח ולא זמן להתעסק בענייני היחסים!" "היא אוהבת אותי ולא שוכבת איתי כי היא תמיד עייפה!" "כשנטוס לחו"ל – בקיץ - אז יהיה לנו סקס" "מה, אני אתחיל לחזר אחריה כמו איזה ילד?! אנחנו נשואים כבר עשרים שנה! מה זה השטויות האלה?!"...


3. הפחד לפני הסמכות = פחד מביקורת. לרבים מאיתנו ה"סמכות" זהו אדם שאנו חייבים לחרוד, לכבד ולחשוש. מהילדות "המורה", "השוטר" בהבנתנו עומדים מעלינו, מסתכלים מלמעלה ויש להם סמכות מלאה לכעוס ולבקר. וזה לא משנה מה השגנו בחיינו, כמה אנחנו עצמאים ובטוחים בעצמינו – זהו הפחד שיושב לנו בגנים, ובולם את ההתפתחות שלנו. המטפלת בזוגיות (מקור ידע, בין השאר) נתפסת כאיום על ביטחון עצמי – מה שבעצם משרת את המטרות הפוכות!


כמטפלת זוגית, אני רואה את הנשמה היפיפייה שלך, את העוצמה, את הפוטנציאל שלך – אפילו כאשר אתה עדיין לא רואה אותם! אני יודעת, שכל מה שקורה לך בחיים– קורה לטובתך הגבוהה ולמען התפתחותך! אני תמיד בעדך (גם במצבים שאתה ברוגז עם עצמך!))
4. "אבל זה נורא יקר!". זאת אמת. טיפול זוגי – תענוג לא זול. אפילו אם תעבור אותו ללא נוכחות פיזית של בת הזוג – כל פגישה תיערך שעתיים ותעלה כטיפול של שעתיים.
 כשאתה מחליט החלטה על "כדאיות" של הטיפול – קח בחשבון את ה"עלות" של רגשות אשמה תמידות – שלך ושל בת הזוג שלך, האווירה המתוחה בבית, התרחקות, לילות של בדידות, מרירות ואכזבה, עצבנות תמידית, עייפות וחולשה, עלות של תהליך גירושין ואיבוד המשפחה... ואז תחליט, על מה יותר שווה לך לשלם, ולמי – לעורך דין או למטפלת זוגית?
אתה עדיין מתלבט?
אני מזמינה אותך ליצור איתי קשר ולקבוע פגישה כבר היום. תתקשר, כי הזמן יקר והאושר שלך יקר עוד יותר!



הטיפולים נערכים בפגישה אישית ( בקליניקה "דרך האהבה" בזיכרון יעקב) או בטלפון
עלי:
https://www.facebook.com/Meryagshama



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה